Utolsó hozzászólások


Dr. Sebestyén Sándor író és történész cikkei hihetetlen érdekesek, izgalmasak s talán ami a legfontosabb érthetőek az olvasó számá…


Publikálni szeretnék Önöknél. Hol találom a formátum-információt? Jánossy Dániel ÁSZ

Emlékképek gr. Andrássy Gyula pályájának kormányfői szakaszáról

Megjelent: 2014. október – 10. évfolyam, 3-6. szám

Az 1867-es kiegyezést koncepcionálisan megalapozó Deák Ferenc és politikusi köre, az Osztrák–Magyar Monarchia dualista államszerkezete kialakításának titkos tárgyalásain, revideálta a Magyarország csorbítatlan függetlenségét kimondó történeti alkotmány közjogi alapelveit. Deák Ferenc a hatalom közvetlen gyakorlásában nem kívánt részt venni, ő ajánlotta gróf Andrássy Gyulát a felelős magyar kormány elnökének, aki már a kiegyezési tárgyalások során is fontos tényező volt kormányzati kérdésekben. Felvillantjuk az államférfi portréját.
Tovább a cikkhez


Vélemények

Szeli Sára2014-11-10 10:51:16
Dr. Sebestyén Sándor író és történész cikkei hihetetlen érdekesek, izgalmasak s talán ami a legfontosabb érthetőek az olvasó számára is. Az írásai nemcsak jól szerkesztettek tematikai szempontból is, hanem kifejezetten élvezet olvasni. Köszönöm a szerzőnek, hogy bővíti kissé megtépázott történelmünket és a tudásunkat a magyar nép egy-egy jelentő történelmi korszakáról. A Polgári Szemle Hiányt tölt be és fontosnak tartom a rendszeres megjelenését! KÖSZÖNÖM !


Szóljon hozzá!
Név:
Jelszó:
Üzenet:
 


© 2005-2021, Polgári Szemle Alapítvány