Utolsó hozzászólások


Dr. Sebestyén Sándor író és történész cikkei hihetetlen érdekesek, izgalmasak s talán ami a legfontosabb érthetőek az olvasó számá…


Publikálni szeretnék Önöknél. Hol találom a formátum-információt? Jánossy Dániel ÁSZ


Archívum

A tartalomból 

Ép testben ép lélek, de a közmondás fordítottja is igaz, a lelki egészség a testi egészség alapja. Ugyanakkor a környezeti-testi-lelki egészségéből következik, hogy mindkettőt a természeti és társadalmi környezet állapota alakítja.

 

A 2005 nyarán Londonban felrobbantott bombák és az ősszel Birminghamben és Párizsban felgyújtott autók a modern nyugati-európai társadalmak egyik legveszélyesebb problémájára figyelmeztettek: a nyugati és a bevándorlók képviselte kultúrák együttélésének nyilvánvaló zavaraira.

 

Prospektív identitás vagy alkalmi konfiguráció
A Nemzetstratégiai Alappillérek konferenciasorozat keretében hatodik alkalommal, Prospektív identitás vagy alkalmi konfiguráció címmel rendezett kerekasztal-vitát a KJF Posztmodernológiai Kutatóközpont és a Professzorok Batthyány Köre 2006. március 8-án. A felkért hozzászólók, Gazsó Ferenc, Ludvigh Károly, Pethő Bertalan és Vass Csaba voltak.

 

A magyar kis- és középvállalkozások osztalékfizetési döntéseit vizsgálva megállapíthatjuk, hogy a tulajdonosok osztalékfizetési döntését nem befolyásolja az a tény, hogy beruházási döntéseikhez felhalmozott saját forrásra van szükségük. A 20%-os osztalékadóval kivehető, de osztalékként ki nem fizetett forrásokkal a magyar kis- és középvállalkozások nem ésszerűen gazdálkodnak.

 

Nyílt levél Kóka János ügyvezető miniszter úrnak

 
Jövőkép


Jövőkép: Megújított szabadelvű és szociális piacgazdaság Magyarországon

A dokumentum innen letölthető.


Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet


Magyar Trendfigyelő

A Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet egyedülálló kiadványai a magyar gazdasági folyamatok elemzésével, értékelésével.


Globális Trendfigyelő

Új szellemi vállalkozást bocsátunk közre: a globális gazdasági folyamatok trendelemzését. Készítette a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet munkacsoportja, szerkesztette Matolcsy György.


Adóműhely

Matolcsy György
A mai magyar gazdaság működése alapvető elemeiben ellentétes a mindennapi erkölcs szabályaival. Ez érvényes fenn és lenn egyaránt. Valahol azonban el kell kezdeni. Azt javasoljuk, hogy a gazdaság területén szükséges erkölcsi fordulatot egy társadalmi megegyezésen nyugvó teljes körű adóreformmal indítsuk el.

Ezt kívánjuk elősegíteni azzal, hogy a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézeten (MGFI) belül létrehoztunk egy adózással foglalkozó szakmai műhelyt, amely elemzésekkel kívánja segíteni az adórendszer átalakítását.

Rózsás Tamás
Rózsás Tamás
Matolcsy György

Tanulmányok


Publikációk
InterjúkElőadások


© 2005-2021, Polgári Szemle Alapítvány