Utolsó hozzászólások


Dr. Sebestyén Sándor író és történész cikkei hihetetlen érdekesek, izgalmasak s talán ami a legfontosabb érthetőek az olvasó számá…


Publikálni szeretnék Önöknél. Hol találom a formátum-információt? Jánossy Dániel ÁSZ


Archívum

A tartalomból 

A Gazdasági Konzultáció alapgondolata az volt, hogy lejárt az az idő, amikor pártközpontok félhomályos helyiségeiben magukat az ország legkiválóbbjának minősítő gazdaságpolitikai tanácsadók különböző programokat barkácsoltak össze, majd a politikusok ezeket a hónuk alá csapva körbejárták az országot, hogy megpróbáljanak mindenkit meggyőzni, e kötet szerzői és az abban foglalt gondolatok a legalkalmasabbak Magyarország felvirágoztatására.

 

Orbán-kormány gazdasági minisztere. Múlt év közepén kaptuk a felkérést Orbán Viktortól, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnökétől, hogy találkozzunk a magyar gazdasági és üzleti élet szereplőivel, ismerjük meg véleményüket Magyarország jelenlegi helyzetéről.

 

Magyarország ma a felborult egyensúlyok országa! Talán ebbe az egyetlen mondatba sűríthetők össze a Gazdasági Konzultáció tapasztalatai.

 

Egy jól működő adórendszer fontos része minden gazdasági rendszernek. Milyen is egy jól működő adórendszer? Erre a kérdésre nehéz választ adni, de léteznek bizonyos pontok, melyekben a mai közgazdászok többsége megegyezik.

 


 

A Baross Gábor Társaság állásfoglalása a nemzeti tudásvagyonrólJövőkép


Jövőkép: Megújított szabadelvű és szociális piacgazdaság Magyarországon

A dokumentum innen letölthető.


Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet


Magyar Trendfigyelő

A Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet egyedülálló kiadványai a magyar gazdasági folyamatok elemzésével, értékelésével.


Globális Trendfigyelő

Új szellemi vállalkozást bocsátunk közre: a globális gazdasági folyamatok trendelemzését. Készítette a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet munkacsoportja, szerkesztette Matolcsy György.


Adóműhely

Matolcsy György
A mai magyar gazdaság működése alapvető elemeiben ellentétes a mindennapi erkölcs szabályaival. Ez érvényes fenn és lenn egyaránt. Valahol azonban el kell kezdeni. Azt javasoljuk, hogy a gazdaság területén szükséges erkölcsi fordulatot egy társadalmi megegyezésen nyugvó teljes körű adóreformmal indítsuk el.

Ezt kívánjuk elősegíteni azzal, hogy a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézeten (MGFI) belül létrehoztunk egy adózással foglalkozó szakmai műhelyt, amely elemzésekkel kívánja segíteni az adórendszer átalakítását.

Rózsás Tamás
Rózsás Tamás
Matolcsy György

Tanulmányok


Publikációk
InterjúkElőadások


© 2005-2021, Polgári Szemle Alapítvány