Utolsó hozzászólások


Dr. Sebestyén Sándor író és történész cikkei hihetetlen érdekesek, izgalmasak s talán ami a legfontosabb érthetőek az olvasó számá…


Publikálni szeretnék Önöknél. Hol találom a formátum-információt? Jánossy Dániel ÁSZ


Archívum

A tartalomból 

Az életnek ezen a bolygón több mint kétmilliárd éves előnye van a Homo sapiensszel szemben, és ezt a hátrányt soha nem tudjuk ledolgozni. Alkalmazkodni kellene tehát az élet törvényeihez, ezzel ha megállítani már nem is tudjuk, de legalább lassítani, módosítani képesek leszünk az apokalipszis lovasainak útját.

 

A felgyorsult gazdasági és társadalmi változásokba fáradt társadalmunk számára reményteljes és talán önmagánál is többet és főleg jobb jövőt ígérő siker a Zengő természetes táji erőforrás rombolásának megakadályozása.

 

A KJF Posztmodernológiai Kutatóközpont és a Professzorok Batthyány Köre 2005. december 7-én Egyensúlyi gazdaságpolitika és nemzetstratégia címmel kerekasztalvitát szervezett. A kerekasztal szakértői Bogár László, Botos Katalin, Cséfalvay Zoltán és Mellár Tamás voltak.

 

Az Európai Parlament környezetvédelmi jelentése Magyarországról
2005. november 29-én Brüsszelben, az Európai Parlamentben az Európai Környezetvédelmi Ügynökség bemutatta a régóta várt jelentését „Az európai környezetvédelem – helyzete és kilátásai 2005” címmel.

 

Sokan vagyunk, akik felkerestük már külhoni országok gyümölcs- és zöldségpiacait, és bizonyára sokunknak feltűnt az is: a magyar gyümölcsök sokkal finomabbak, ízesebbek, mint bármely más országéi. A magyar görögdinnye bizony sokkal különb, mint a görög görögdinnye, a magyar baracknak a zamata sokkal jobb, mint a franciáé, a holland paradicsomot pedig valószínűleg nem is nevezné senki „paradicsomnak”, aki már kóstolt magyar terméket ebben a műfajban.Jövőkép


Jövőkép: Megújított szabadelvű és szociális piacgazdaság Magyarországon

A dokumentum innen letölthető.


Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet


Magyar Trendfigyelő

A Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet egyedülálló kiadványai a magyar gazdasági folyamatok elemzésével, értékelésével.


Globális Trendfigyelő

Új szellemi vállalkozást bocsátunk közre: a globális gazdasági folyamatok trendelemzését. Készítette a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet munkacsoportja, szerkesztette Matolcsy György.


Adóműhely

Matolcsy György
A mai magyar gazdaság működése alapvető elemeiben ellentétes a mindennapi erkölcs szabályaival. Ez érvényes fenn és lenn egyaránt. Valahol azonban el kell kezdeni. Azt javasoljuk, hogy a gazdaság területén szükséges erkölcsi fordulatot egy társadalmi megegyezésen nyugvó teljes körű adóreformmal indítsuk el.

Ezt kívánjuk elősegíteni azzal, hogy a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézeten (MGFI) belül létrehoztunk egy adózással foglalkozó szakmai műhelyt, amely elemzésekkel kívánja segíteni az adórendszer átalakítását.

Rózsás Tamás
Rózsás Tamás
Matolcsy György

Tanulmányok


Publikációk
InterjúkElőadások


© 2005-2021, Polgári Szemle Alapítvány