Utolsó hozzászólások


Dr. Sebestyén Sándor író és történész cikkei hihetetlen érdekesek, izgalmasak s talán ami a legfontosabb érthetőek az olvasó számá…


Publikálni szeretnék Önöknél. Hol találom a formátum-információt? Jánossy Dániel ÁSZ


Archívum

A tartalomból 

Több mint tíz éve nem készült Magyarországon átfogó energiapolitikai koncepció. Az energiaipari privatizáció és liberalizáció, valamint uniós csatlakozásunk alapvetően új helyzetet teremtett, az új nemzeti energiapolitika (stratégia) kidolgozása sürgető feladattá vált.

 

A világ energiaellátásában új időszámítás kezdődik. A korábbi figyelmeztető jelzéseket nem vettük komolyan. Rá kellett ébrednünk arra, hogy az energiafogyasztásban nem dúskálhatunk vég nélkül.

 

Milyen tényezőktől függ a politikai viták kereszttüzébe oly gyakran kerülő végfelhasználói gázár? Mit tehet a kormány, rosszul vagy jól, a gázár befolyásolására? Melyek lehetnének egy polgári kormány számára követendő politika alapelvei a gázárak tekintetében?

 

A Paksi Atomerőmű nélkülözhetetlen. Magyarország villamosenergia-termelését a Paksi Atomerőmű 39%-ban biztosítja. A 4 blokk esetében ez 1755 MWe teljesítményt jelent. Az energiatermelés kiegyensúlyozott, a kiotói követelményeket teljesíteni tudjuk.

 

Befejeződött a Nemzeti Konzultáció

 

A dolog természetéből adódik, hogy a „játékosok” egymás ellenfelei, és ebben a harcban semmi sem korlátozza őket, még ha taktikai okokból átmenetileg szövetségek is jönnek létre, vagy egyes „játékosok” visszavonulnak a harctér egy részéről. Ennek a viselkedésnek természetes kísérője, hogy a „vesztesek”-nek nincs kegyelem.Jövőkép


Jövőkép: Megújított szabadelvű és szociális piacgazdaság Magyarországon

A dokumentum innen letölthető.


Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet


Magyar Trendfigyelő

A Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet egyedülálló kiadványai a magyar gazdasági folyamatok elemzésével, értékelésével.


Globális Trendfigyelő

Új szellemi vállalkozást bocsátunk közre: a globális gazdasági folyamatok trendelemzését. Készítette a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet munkacsoportja, szerkesztette Matolcsy György.


Adóműhely

Matolcsy György
A mai magyar gazdaság működése alapvető elemeiben ellentétes a mindennapi erkölcs szabályaival. Ez érvényes fenn és lenn egyaránt. Valahol azonban el kell kezdeni. Azt javasoljuk, hogy a gazdaság területén szükséges erkölcsi fordulatot egy társadalmi megegyezésen nyugvó teljes körű adóreformmal indítsuk el.

Ezt kívánjuk elősegíteni azzal, hogy a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézeten (MGFI) belül létrehoztunk egy adózással foglalkozó szakmai műhelyt, amely elemzésekkel kívánja segíteni az adórendszer átalakítását.

Rózsás Tamás
Rózsás Tamás
Matolcsy György

Tanulmányok


Publikációk
InterjúkElőadások


© 2005-2021, Polgári Szemle Alapítvány