Utolsó hozzászólások


Dr. Sebestyén Sándor író és történész cikkei hihetetlen érdekesek, izgalmasak s talán ami a legfontosabb érthetőek az olvasó számá…


Publikálni szeretnék Önöknél. Hol találom a formátum-információt? Jánossy Dániel ÁSZ

Mi miatt aggódtok?
What Are You Worried About?
By the Editor William Baldwin
Forbes Magazine, October 18, 2004


Az új olajkészletek felkutatása egyre kevesebb reménnyel kecsegtet, és ez különösen igaz az Egyesült Államokra – mondták a szakért?k 1981-ben. Nem volt igazuk. Ahogy már annyiszor, ezúttal is a rossz kérdések feltevésével és a rájuk adott rossz válaszokkal keltettek bennünk félelmet. Hol és miben tévedtek?

Nem számoltak azzal, hogy az általuk (helyesen) megjósolt emelked? olajárak kiváltják az új típusú olajkitermelésre és olajgazdálkodásra irányuló kutatásokat és fejlesztéseket. Most, 23 évvel kés?bb (az egykor általuk már leírt) óriásvállalatok, mint a ChevronTexaco maguktól vágnak bele eddig túl kockázatosnak számító kutatásokba új helyeken és új módszerekkel.

Tévedtek a szakért?k akkor is, amikor a liberális energiapolitikát hirdet? kormányzatot támadták. Ronald Reagan (utólag megállapítható) egyik legfontosabb stratégiája volt, hogy megszüntette az energiaárak kormányzati ellen?rzését. Ha ezt nem teszi, még jó ideig nem születik ösztönzés az új technológiák kifejlesztésére.
© 2005-2019, Polgári Szemle Alapítvány